ArtSee helpt mensen hun connectie met kunst te vinden. Dit door middel van speciaal ontworpen rondleidingen en programma’s in kunstmusea.  Alle projecten van ArtSee zijn geschikt voor zowel mensen die niks met kunst denken te hebben als de doorgewinterde kunstkijkers die hun blik op kunst willen verbreden. De focus ligt over het algemeen niet op de kunstgeschiedenis, de feiten, maar op de kunstkijker zelf. Hoe zij de kunst beleven of kunnen beleven is de rode draad van alle projecten. Op verschillende wijzen worden er in deze projecten handvatten aangereikt om door middel van kunst je blik te verbreden op verschillende situaties. Kunst is helemaal niet moeilijk en elitair, het is wat jij ervan maakt…en ArtSee is er om jou hierbij te helpen!

WIE IS ARTSEE?

Hoi, ik ben Yaël van Loosbroek – Speck, de eigenaar van ArtSee. Ik geloof dat een kunstwerk zoveel meer is dan een object dat mooi is om naar te kijken, een verhaal verteld of dat gepreserveerd moet worden. Het kan mensen ook helpen hun eigen verhaal te vertellen. Door de juiste begeleiding te bieden bij het kijken geloof ik dat iedereen zijn of haar connectie met kunst kan vinden. Dat is wat ik met ArtSee doe, verschillende projecten ontwikkelen om zoveel mogelijk mensen deze connectie te helpen vinden. 

Het idee van ArtSee begon voor mij allemaal met Kunst als Perspectief. Deze kunstkijk rondleiding is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen. Zo’n 10 jaar geleden kreeg ik namelijk te maken met een depressie. Voor mij waren de kunst en het museum niet alleen de plek waar ik her- en erkenning vond, maar ook was, en is het nog steeds, de plek waar ik tot rust kon komen. In het museum voor een kunstwerk voelde ik mij blij en accepteerde ik dit gevoel…hier mocht ik blij zijn en nam de negativiteit het een keer niet over.

Deze ervaringen wil ik delen met anderen en hen, aan de hand van kunst, helpen inzien dat niet alles negatief hoeft te zijn. Met Kunst als Perspectief hoop ik bij te kunnen dragen aan een positieve mentale gezondheid, zowel preventief, als ondersteunend als nazorgend.

‘Art is not what you see, but what you make others see’ – Edgar Degas